Å stå på sidelinja og se at den du er glad i blir syk er vanskelig, sier Anette Willemine Solheim. Hun er gift med John, som har IPF (idiopatisk lungefibrose), og vet godt hva hun snakker om.
I 2016 kom en stille kvinne på slagkafe i Ski. I 2024 holder 54-åringen engasjerte innlegg som beveger salen. Hilde Magelssen og LHL Hjerneslag og Afasis historie går hånd i hånd.
Da Oda-Marie Muriaas var elleve år stod hun i en krevende skolesituasjon. Men hverdagen skulle bli enda tøffere. Faren, Vegard Muriaas, fikk hjerneslag.
Man skal leve ut sine drømmer her og nå, mener Sandnes-kvinnen. Den bevisstheten har bare blitt sterkere etter at hun som 35-åring fikk hjerneinfarkt (blodpropp) i lillehjernen
og ble hundre prosent ufør.
Livet tar en brå vending når Alf ringer hjem til kona Julie og sier: «Hei, jeg har hatt hjerteinfarkt, har fått en stent og skal gå på medisiner resten av livet»
Siri Nordhus begynte med Hjertekampen under korona. Som nylig lungetransplantert og et behov for å trene når treningssentre var stengt, ble Hjertekampen gull verdt!
Ruben Drengsrud Dahl fra Lier har vært syk hele livet. Eller oppvokst i en oppoverbakke som har stjålet all oppmerksomhet og fritid, som han selv karakteriserer det. Men nå er 28-åringen både utdannet bibliotekar og har funnet kjærligheten.
Mange som har vansker med å snakke, kan få ordene fram ved å synge. Personer med afasi opplever ofte at ordene kommer lettere ved bruk av sang og musikk.
Trening, trening og atter trening har fått Bente Endresen på beina etter hjerneslaget. Her forteller hun om veien fra å være språkløs rullestolbruker til en velfungerende, aktiv og engasjert dame.
Logoped Elin Sletten har startet en LEGO- og spillgruppe i Rogaland. - Det finnes ikke så mange aktiviteter og samlingspunkt for dem med afasi og hjerneslag, sier Sletten.
Det var stor trafikk på LHL Ullensakers stand på Jessheim Storsenter 8. mars. Temaet var kvinnehelse og kvinnehjerte og det var stort oppmøte fra LHL Ullensaker med sykepleier fra LHL sentralt og fysioterapeut fra Frisklivssentralen.
Det var en sporty gjeng som trosset det noe faretruende været da LHL Ullensaker denne uken arrangerte gåtur rundt Nordbytjernet med varaordfører Børre Lien Hansen i spissen, i anledning LHL-dagene.
Utfordringene for slagrammede er mange. Men i møte med klatreveggen opplever deltakerne i klatregruppa til LHL Hjerneslag og Afasi Oslo og Akershus mestringsfølelse.
Det er høy puls på Friskis og Svettis i Fredrikstad. Flere dager i uken møtes treningsglade medlemmer for å trene styrke, kondisjon og spinning. Det er en stor gjeng som møtes i god tid før treningen for å slå av en prat. Det sosiale er en viktig del.
Hege Gauksrud (50) gikk 30 toppturer i året! Nå er målet 8, på grunn av sykdom. Som sekretær i LHL Målselv brenner Hege nå aller mest for å få andre ut på tur!
En genmutasjon som fører til hjertesvikt går i arv. Av de to søstrene fra Sauda blir Marita hjertesyk og Veronica pårørende. Livene flettes i hverandre gjennom sykdommen og begge føler stor takknemlighet overfor LHL.
Pulmonal arteriell hypertensjon (PAH) er en sjelden lungelidelse som fører til høyresidig hjertesvikt om den ikke blir behandlet. Mange får ikke diagnosen før alvorlig hjertesvikt har utviklet seg. Det fikk Ina Lill Øwre Torp erfare!
For Lena ble LHLs lokallag i Drammen og Lier en vei ut over dørstokken da hun var syk. Nå jobber hun der som frivillig aktivitør, og hjelper andre i samme situasjon!
Anita Remme er fylkesstudieleder i LHL Vardø, og har tidligere vært studieleder i lokallag og fylkesstudieleder i Troms og Finnmark. Motivasjonen som studieleder ligger i å gi medlemmer muligheter til gode tilbud i lokallagene!
Siri Nordhus begynte med Hjertekampen under korona. Som nylig lungetransplantert og et behov for å trene når treningssentre var stengt, ble Hjertekampen gull verdt!
Da koronaen stengte ned treningssentrene måtte Gry Sinnerud og datteren Benedicte finne nye måter å trene på. Løsningen ble Hjertekampen på stuegulvet!
Hjertekampen, LHLs store folkehelseløft, inspirerer nå folk over hele Norge til å trene! En av de som tok stafettpinnen for å få folk opp av sofaen var LHL Målselv, med Hege Gauksrud i spissen!
En halvtime tre ganger i uka gir deg et sterkere hjerte og reduserer risikoen for å utvikle alvorlig sykdom! Takket være Hjertekampen så har ekteparet Bente og Håkon sammen trent seg til toppform på stuegulvet!
Oppfordringen kommer fra Kine Anita Hellenæs, triminstruktør og leder i lokallaget LHL Gjøvik. Hun vil at flest mulig tar del i Hjertekampen. Hun nøyer seg ikke med medlemmer. Kine vil ha med hele kommunen!